Boka visning

Vill du och dina vänner, ditt företag eller förening fördjupa er i en utställning eller specifikt tema? Boka en visning med våra pedagoger.

Bokningsinformation

Maila din förfrågan till bokningar.rohsska@kultur.goteborg.se. Visningen är på cirka 50 minuter. Vi tar emot grupper på 20 deltagare.

Om en teckenspråkstolk önskas samordnar vi och står för kostnaden. Observera att ditt tillfälle är bokat först när du fått en bokningsbekräftelse. Tänk på att vi behöver din bokning senast 8 arbetsdagar i förväg. Avbokning ska ske senast 8 dagar innan avtalat datum, annars debiteras ni på hela beloppet.

Priser

Priserna är per grupp. Priset är momsfritt

  • Vardagar innan kl 17: 1420 kr.
  • Torsdagar efter kl 17 samt helgdagar: 2130 kr.
  • Tillägg för presentation på engelska: 500 kr
  • Entréavgift tillkommer: 70 kr per person
  • Alternativt till entréavgiften kan man för 140 kr köpa ett museikort som gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs stadsmuseum under 2024 (120 kr för Museikort seniorer, från 63 år, mot uppvisande av legitimation)

Bokningsuppgifter

Vid bokningsförfrågan uppge följande uppgifter:

  • Gruppens namn
  • Antal personer
  • Kontaktuppgifter
  • Önskad tid och datum
  • Val av visning
  • Faktureringsadress samt org.nr/personnummer
  • Önskat betalsätt: på plats i receptionen eller via faktura (ange faktureringsadress samt org.nr/personnummer i din bokningsförfrågan)
  • Om en teckenspråkstolk önskas

Toppbild: Carl Ander.

Här hittar du de visningar vi erbjuder just nu.

Stilresa genom 1600- och 1700-talet

Fördjupa dig i ett fantasilandskap med kraftfullt formspråk, upplev en unik silversamling och se dansande figuriner. Vi tar oss an silver från europeisk medeltid, möter en variation av märkvärdiga barockföremål, och får en inblick i hur stil, form och konsthantverk förändras under 1700-talet. Från gotik och renässans mot rokoko och det antikinspirerade gustavianska. Följ med på en stilresa med unika föremål från olika länder och stilepoker.

Låt hundra blommor blomma

Följ med på visning av utställningen Låt hundra blommor blomma med verk av textilkonstnären Elsa Pärs-Berglund tillsammans med de samtida konstnärerna Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert.

Elsa Pärs-Berglunds (1920–2005) konstnärliga praktik var samhällsengagerad och med stor skärpa vävde hon fram sin samtids brännande frågor. I utställningen möter vi vävtekniker som dubbelväv, damast och dukagång där hon skildrade politiska skeenden, globala orättvisor, miljöfrågor och den svenska arbetarrörelsen under 1900-talets andra hälft. I dialog med Elsa Pärs-Berglunds verk presenteras textila verk av Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert där vi får möta hantverkstraditioner som experimentella ingångar till vävkonsten.

18 november–15 september 2024

1700-talets former

Från kurvig och svällande rokoko till det strama och antikinspirerade gustavianska. I den här visningen gör vi en djupdykning i den nya basutställningen 1700-talets former. Genom föremålen ges en inblick i hur stil, form och konsthantverk förändras under århundrandet och vad det i sin tur berättar om sin samtid.

Glas i samlingen

I den här visningen tittar vi närmare på museets samling av glas genom att blicka inåt i Sverige såväl som utåt i världen. Det sköra materialet bär på tradition, revolt och experimentlust. Följ med på glasets tusenåriga resa och lär dig om produktionsprocessen och formgivarna bakom. Från kinesiska snusflaskor och potpurriurnor till smiley-skulpturer.

Husvandring på Röhsska museet

Från tusenåriga föremål i Inspiration Östasien till Falk Simons Silversamling, Barocken och 1700-talets former. I Röhsska museets husvandring får ni en introduktion till museet, dess historia och dess utställningar. I visningen ingår även en introduktion till vår tillfälliga utställning Låt hundra blommor blomma under perioden 18 november–15 september 2024.

Inspiration Östasien

Följ med på visning bland Buddhastatyer, kinesiska dräkter, nordisk design och japanskt konsthantverk i Inspiration Östasien. Röhsska museets tredje våningsplan har sedan museet öppnade 1916 visat unika konsthantverk från Östasien. Utställningen berättar om mötet mellan Norden och Östasien och här samsas hundraårigt konsthantverk med samtida formgivning.